Hawaii dag 53, Oahu. (Delfintur nr.2)

Tisdag 24 maj.

Dolphin Tour


 

Yes, idag var det äntligen dags för den andra delfinturen eftersom vi inte var så nöjda men den första. Dock var det bara jag och Sara som ville åka men det gjorde inte saken sämre. Vi hade gått runt och pratat med massa olika om vilket företag man skulle välja och tillslut bestämde vi oss för detta och bokade via dem på hotellet. Vi valde att ta den tidiga turen då havet ofta är lugnare då plus att vi kunde hinna med att göra annat under den dagen också, detta innebar att vi blev upphämtade kl 05:15 så klockan ringde redan 04:30. Sen blev vi körda till ett ställe som jag tror kallades Paradise cove. Redan när vi kom där fick vi ett helt annat intryck än vi hade med den första turen, dessa var proffs, de hade ett eget hus med en egen souvenirshop osv. Vi checkade in och  fick sedan gå ut på terrassen och vänta på att alla skulle anmäla och om vi ville ah drinkar osv fanns det att köpa och man kunde även ta med sig på båten. De bjöd även på muffins och varm choklad vilket var väldigt gott så tidigt på morgonen.

 

Sedan kom de som vi skulle åka med och välkomnade oss, vi var enbart 14 personer som skulle på turen vilket var väldigt skönt. Båten kunde ta mer än dubbelt så många så vi hade gott om plats och det var väldigt skönt med få människor. Vi fick lägga våra skor i en låda och sedan gå ombord på båten som var en ganska liten båt men som nog var väldigt snabb. Vi blev tilldelade simfötter och snorkel och sedan begav vi oss ut på havet.

DCIM101GOPRO

Vattnet var väldigt lugnt vilket var väldigt skönt och solen hade nästan precis gått upp.

Vårt första stopp blev ett rev med lite fiskar och där det ibland fanns sköldpaddor, dock inte idag tyvärr. Vi var i och snorklade en liten stund och det var en bra början.

DCIM101GOPRO

 

DCIM101GOPRO

Sen gick vi ombord på båten igen och körde bara en liten bit bort där vi såg delfinerna. De förklarade att delfinerna sover denna tiden på dagen. Men när de sover så stänger de bara av deras ena hjärnhalva för att de ska kunna andas, eftersom andning inte är en reflex för dem. Så simmar de runt i ett mönster om och om igen och turas om att hålla vakt.

Men de är ganska lekfulla fast att de halvsover för några hoppade och gjorde tricks, de förklarade också att när vi går i vattnet igen så sak vi inte simma utan bara ligga helt stilla och flyta med våra flytvästar för om vi börjar simma så blir vi ett hot för delfinerna och de kommer att simma iväg. Vi var den enda båten där men tyvärr var där några människor från stranden som såg delfinerna och försökte simma ut så kaptenen på vår båt körde iväg till en annan stans för att förvirra dem om var delfinerna var.

Skärmklipp 2016-05-28 21.31.12

Skärmklipp 2016-05-28 21.31.30

Men tillslut kunde vi gå i vattnet igen, de droppade av oss på lite olika ställen så vi inte skulle ligga alla tillsammans. Och sedan kom delfinerna, först kom en stor grupp och simmade rakt under oss, jag följde dem med blicken och märkte inte grupp nummer två förrän de var precis under mig. De fortsatte simma och försvann tillslut utom synhåll, vi gick upp på båten igen och körde en lite längre bit bort där de droppade av oss igen. Denna gången låg vi ganska länge utan att de något men tillslut så kom dem och de var så många och simmade så nära. Jag hade till och med turen att hamna precis framför en som hoppade upp och gjorde en spinn. Hade även ett gäng som simmade runt mig ganska länge och en mamma med en unge som också höll sig i närheten ett bra tag. Men efter ett tag så simmade dem vidare och vi simmade tillbaka till båten. Men vi var så lyckliga över de nästan 20 minuterna om inte mer i vattnet med delfinerna runt om oss.

 

Skärmklipp 2016-05-28 21.36.36

 

Skärmklipp 2016-05-24 18.27.01

Skärmklipp 2016-05-28 21.35.45


Vi gjorde sedan ett sista stopp på ett annat rev med massor av fiskar, och de var väldigt nyfikna av sig och kom väldigt nära oss.

Sedan var det dags att åka tillbaka, vi tog det lugnt på hemvägen och plötsligt ryckte det till i det ena fiskespöt som de hade stått och fiskat med bak på båten och det visade sig att de hade fått en gulfenad tonfisk på kroken. Efter mycket kämpande fick de äntligen upp den och den var verkligen enorm!! De fick klubba ihjäl den och då fick jag gå därifrån, klarar inte riktigt av att se sånt. Sen fick vi droppa av den hos en fiskebåt som kunde hålla den kyld så den inte blev stekt i solen. De sa att det är en once in a lifetime experience att få en sån fisk på kroken så det var en bra tur vi varit på idag, fast jag tyckte synd om fisken.

När vi kom tillbaka till hamnen stod våra skor perfekt uppradade när vi klev av båten, såna små detaljer som får det att kännas väldigt lyxigt, dessa var verkligen proffs på vad de gjorde. Vi blev även serverade mat, dricka och färska frukt och hade en trevlig måltid i hamnen innan det var dags att köra tillbaka till Waikiki.

DCIM101GOPRO

 

Tillbaka i Waikiki begav vi oss på stranden för att jobba lite på den sista brännan innan vi lämnar om några dagar och tog det bara allmänt lugnt resten av dagen.


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *