Roadtrip dag 14, Bryce.

Fredag 10 juni.

Rodeo


Så var det dags att packa ner tälten igen, denna gången gick färden mot Bryce Canyon. Vi tog ett lunchstopp i capital reef där vi grillade hamburgare och korv och spelade maffia. Där var även ett sött ställe där vi köpte paj som var super god.

Sen körde vi vidare, vår bil kom fram till campingplatsen först vilket vi tyckte va lite konstigt eftersom Anitas bil hade kört först. Vi började sätta upp tälten och göra oss iordning för på kvällen skulle vi gå på rodeo. Då får vi höra att Anitas bil sitter fast i en snödriva, vi fattade ingenting eftersom vi inte hade sett någon snö alls på vägen. Men det visade sig att Anita hade tagit en ”genväg” som tydligen inte va någon genväg alls. De hade fastnat i en snödriva och fick gräva loss bil och släp med allt de hade, dvs skedar, muggar, slevar mm. Men tillslut kom de loss men de var väldigt sena så de fick möta oss vid rodeon och vi fick fixa matsäck till dem eftersom de inte hade ätit något.

 

När vi kom till rodeon så var jag lite nervös för jag har hört så mycket skit om det hemifrån. Att det är djurplågeri och allt möjligt så från början var jag inte ens säker på om jag ville gå. Men jag pratade med vår guide Anita om det och hon lugnade ner mig lite genom att dels poängtera att de djur som är med i rodeon är väldigt väl omhändertagna då de inte vill visa upp djur som inte ser okej ut utan de vill ha friska sunda djur med. Samt att ingeting de gör skadar djuren på något sätt. Men jag var fortfarande lite nervös.

När vi kom in på arenan så höll de på att värma upp, det var många unga ryttare idag som skulle visa upp sig och några som var mer rutinerade, det verkligen kröp i kroppen på mig när jag såg de andra rida, saknar det sinnessjuk mycket!!

​​

Sen var det dags för dem att börja, första ”numret” var en rodeo ryttare på en häst. När de släppte hästen lös så bockade den rejält och ryttaren kunde inte hålla sig kvar många sekunder. Men det var skönt att se för hästen var inte stressad över huvudtaget, de sätter som en extra sadelgjord längre bak under magen på dem som för att kittla dem så att de bockar men det är verkligen inte värre än så och hästen var som sagt inte stressad över huvudtaget och så fort ryttaren var av så tog de av alla grejer och hästen sprang ut i hagen till sina kompisar igen så det var skönt att se.

 

Nästa ”nummer” var unga rodeo ryttare som fick rida rodeo på får. Det var väldigt små barn, ungefär 3 år, och de klarade inte heller att sitta kvar många sekunder.

 

Nästa grej var bullriders, alltså rodeo på tjurar. Ingen av dessa var stressade heller och om de blev stressade inne i ”buren” så släppte dem ut dem direkt och tog en annan tjur så det var också skönt att se. Fortfarande så fattar jag inte hur man som människa utsätter sig för detta men det var iallafall skönt att de att inget av djuren kom till skada.

 

Sen visade dem även upp barrelrace och när de fångade kor med lasso.

Sen åkte vi tillbaka till campingen och tände en lägereld och hade det mysigt tillsammans. Vi fick även en spännande inbjudan av Nik och Anita till en fest imorgon kväll på ranchen.


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *