Hawaii dag 16, Big Island.

Lördag 16 april

Fridag


 

 

Idag hade vi fridag, vilket innebar att vi i princip kunde göra vad vi vill, fast inte riktigt ändå eftersom vi bor mitt ute i skogen. Men en del skulle åka till black sand beach och south point idag istället eftersom vi inte kunde göra det i torsdags när det var tänkt. En del ville bara vara hemma och slappa och vi var ett gäng som ville åka på zipline. Vi fick lämna kl 8:30 då vi skulle börja k 10.

Vi valde att gå all in och ta den långa ziplinen som var 7 st ziplines och det skulle ta 5 timmar med lunch inkluderat samt att man kunde bada i vattenfallet. Vi var lite nervösa eftersom vi inte riktigt visst vad som väntade oss. Vi fick börja med en väldigt liten bara för att få känna hur det kändes och hur vi skulle hålla osv. Den kändes verkligen fånigt liten. Sen gick vi vidare och började åka neråt. Jag har ju åkt en gång innan på kungsbygget så jag var beredd på riktigt stora zipliners.

Skärmklipp 2016-04-17 22.56.42

Skärmklipp 2016-04-17 22.55.52

Jag var faktiskt lite besviken på de första så de inte var så stora och insåg att den på kungsbygget nog är ganska bra ändå. Men de två sista var riktigt häftiga. Den första av de två började väldigt lugnt och sen åkte man ut över ett stup och man var plötsligt väldigt högt upp i luften. Den sista vi gjorde var väldigt stor och lite mer ä 1 km lång så man var i luften i ungefär 1,5 min. Man åkte över Big Islands störts vattenfall. Det var otroligt vatten och man var väldigt högt upp i luften. Man fick följa floden ut över vattenfallet och utsikten var helt otrolig. När vi var färdiga åkte vi tillbaka till kontoret och hämtade våra väskor. Sedan åkte vi till en privat strand med ett otroligt fint vattenfall. Platsen var så otroligt vacker och vi fick ha den helt för oss själva i flera timmar vilket kändes väldigt lyxigt. Vi åt lunch och sen badade vi i vattenfallet och solade på gräset. Det var skönt att inte vara så många, vi var bara 5 st på denna otroligt vackra plats så det var helt underbart!

ladda ned (10)

IMG_7769

ladda ned (12)

 

 

 

Vi fick även smaka guava frukt, lite speciell men god. Man kan äta hela skalet och allt på frukten men kärnorna var väldigt hårda så man ska inte bita på dem utan bara svälja dem.

ladda ned (9)

På kvällen åkte de som ville upp på vulkanen för att titta på skenet från lavan i den aktiva vulkanen. Jag tror de sa att detta är det enda stället i världen som du kan se detta på. Det var en häftig syn och egentligen ville mana bara gå ännu närmre och kika ner i själva vulkanen. På vissa ställen ångar det upp ur marken. Det är en otrolig värme som kommer från vulkanen så det är kanske tur att man inte får gå närmre.

ladda ned (8)

ladda ned (5)

 

Sen var det dags för lite fest hemma på hostellet. De som inte ville se lavan var redan igång och det spelades beer pong och en hel del andra spel.

 

ladda ned (19)

IMG_7806

 

ladda ned (6)

ladda ned

 

IMG_7799 (1)

 


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *